Goede Doelen

De Santa Run 2019 staat in het teken van de Zomer Watersportweek

Rotary Zomer Watersportweek 2020

Ook komend jaar organiseren Rotary Lelystad en Rotary Batavia samen weer een zomer watersportweek voor jonge mantelzorgers in Lelystad. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt  is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Veel jongeren maken het mee; er is bij hen thuis iemand langdurig ziek. Dat kan je vader of moeder zijn, maar ook je broer, zus of ander familielid zoals opa en oma. Bij 10-20% van de jongeren is dit het geval. Voor veel jonge mantelzorgers is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend en voor sommigen zelfs niet mogelijk.

De jonge mantelzorgers worden aangedragen door Welzijn Lelystad en gaan vijf dagen lang allerlei watersportactiviteiten beoefenen bij de Surfschool Paradiso. Zo kunnen ze volop genieten van dit Zomer Watersportweek en weer heel even een zorgeloos kind kunnen zijn.

Help je mee?